Filajul este un mijloc al muncii de informatii care consta in urmarirea continua si directa pe o perioada de timp a unei persoane, sau supravegherea unor imobile sau locuri de interes, folosindu-se in acest scop metade si tehnici de filaj in vederea culegerii unor date si informatii si fixarea unor momente foto-video vizand activitatile si preocuparile investigatului.

Urmarirea este filajul executat asupra persoanelor iar supravegherea este filajul efectuat asupra unor imobile sau locuri de interes.

De regula o actiune de filaj (care poate cuprinde unul sau mai multe obiective), presupune mai multe momente succesive de urmarire si supraveghere  determinate de particularitatile ce pot survenii in timpul filarii. Astfel pe timpul filajului unei persoane apar numeroase momente cand urmarirea se intrerupe intrucat persoana in cauza a patruns in diferite imobile (domiciliu, loc de munca, institutii, intreprinderi), in care detectivul nu poate patrunde deoarece ar aduce atingere normelor de drept ori drepturilor si libertatilor cetatenesti.

In acest caz filajul se continua prin supravegherea imobilelor respective pentru ca urmarirea sa poata fi reluata in momentul cand persoana in cauza il paraseste.

Supravegherile operative realizate  de detectivul particular sunt menite sa asigure informatii cu privire la activitatea zilnica a unui subiect supus anchetei. Subiectul poate fi de exemplu un posibil partener de afaceri sau chiar un angajat al clientului corporatist (in cazul persoanelor juridice) ori o ruda sau persoana apropiata (in cazul persoanelor fizice)

Call Now ButtonSuna acum!
WeCreativez WhatsApp Support
Echipa noastra iti ofera toate detaliile de care ai nevoie. Scrie-ne direct pe WhatsApp!
? Buna, spune-mi cu ce detalii te pot ajuta.